17 april 2016
16:00

Unbyns IF

Referat: Sävast AIF - Unbyns IF

Årets första tävlingsmatch spelades i Lilla Coop Cup (DM) mot Sävast på Tallvallen.
Vi startar med Marcus i mål, backlinje fr v JR, Erik "Blurk" Enberg, Patrik, Stefan. Adde har defensiv mitt med Kris och Simon framför. Mickel L, Martin och Linus "Bulan" Nyberg framåt. Som avbytare mönstrar vi John "Lankan" Landqvist, John Lindström, Linus Bernsten och Jensa.

Matchen börjar med jämnt, men oorganiserat spel från båda håll. Mycket tekniska fel och mycket långt spel. Vi har några bra lägen där vi sånär kan trä in bollen bakom deras backlinje, men eftersom passen inte sitter där dom borde så....
Lagen är lite griniga och en hel del efterslängar och sena dueller noteras, men det är väl kanske så det skall vara i ett derby. Efter 25-30 minuter så kan Simon få in bollen på djupet till Martin som kommer fri och lobbar över en utrusande keeper. Mycket snyggt mål!
Tyvärr åker vi på en straff nästan omedelbart då Bulan gör ner en av deras spelare i vårt straffområde. Marcus kan sånär ta bollen men tyvärr. Dom har en bra period i slutet med mer bollinnehav, men utan chanser.
Med 5 kvar på halvleken så kan Micke bryta bollen och återigen sticka in den på Martin som gör 2-1, vilket står sig till pausdrickat.
I halvlek kommer domaren på att Bulan fått två varningar och alltså blir han utvisad.

I andra startar vi bättre och rullar lite. På en bra löpboll kliver Martin in framför deras kille som då fäller Martin och blir målchansutvisad. Matchen spelas nu mest på mitten, utan några tydliga linjer. Vi skapar dom enda chanser som blir då först Jensa får ett halvläge på en löpboll, men sen kommer Lankan fri med keepern efter att vi vunnit tillbaka den bra. Tyvärr gör keepern en mirakulös räddning som går ut till jensa men inte heller han får in den.

Vi krigar på bra för att behålla ledningen, men i sista minuten får dom sin kvitteringschans då bollen slinker ur Marcus grepp, men Stefan kan fläka sig och täcka skott och sen får vi bort den. Puh!

Marcus säkerheten själv idag med bra nerplock på höjdbollarna, Mittlåset med Patrik och Blurk tar hand om det som var. Stefan sticker ut bland ytterbackarna med flera raider på kanten och räddningen på slutet. På mitten har vi spelat bättre, men vi ger oss ju inte vilket är bra. Jensa gör en fin andra halvlek där han får en hel del boll och förvaltar det bra.
Micke blir inte inblandad i spelet som vi önskar. Martin bra på djuplöpningarna och två mål på kontot ger ju överbetyg.

Hursom, en vinst trots halvdåligt spel. Nu har vi i egna händer att ta oss till kvartsfinal om vi vinner mot Boden United.
Dagens supporterros går till Stefans pappa som åker ner från Vuollerim för att kolla fotboll (som vanligt). Stark utmanare om titeln "Årets supporter"